Sprawozdanie Koncowe ale nie ostateczne na temat wytyczania szlaku “Warmińska niteczka” vel “Od Umlaga do Wadaga”

Kończy się akcja Masz Głos Masz Wybór ale nie kończą się nasze działania można by powiedzieć ze dla nas to dopiero środek :).

Ale mamy wytyczona piękna trasę taka obwodnice Olsztyna na pieszo- rowerowo, zahaczyliśmy o piękne okolice i fantastyczne miejsca, zaangażowaliśmy mieszkańców i lokalne władze. Wczesną wiosna ruszają prace znakowania szlaku na 100% na terenie Gminy Barczewo, a reszta ma dołączyć w trakcie. Na pewno nasz pomysł na szlak ma szanse rozwojowe i nawet jeśli nasza pętelka się zamknie będzie można dołączać do niej kolejne alternatywne trasy. Szlak będzie duży ale będą wyznaczone pętelki na każde możliwości i dla małego i dla starszego, wyczynowca, sportowca czy tez amatora.
Zaangażowanie mieszkańców oraz władz jest tak duże ze projekt ma Wielkie szanse na powodzenie. Relacje nie kończymy na tym sprawozdaniu i zapraszamy do nas na stronie będą umieszczane wszelkie aktualizacje www.stowarzyszenie.wojtowo.pl

sprawozdanie koncowe wójtowo 3.doc