Sprawozdanie FKS Wisła Fordon – „Nie idźcie tą drogą”

Zapraszamy do zapoznania się ze sprawozdaniem końcowym z akcji Masz Głos, Masz Wybór.

Sprawozdanie_KOŃCOWE_2016

Dzień dobry,

Podsumowując inicjatywę Masz głos, masz wybór uważam, ze jest to rozwinięta forma wilczego kapitalizmu a organizację, które mają wprowadzać rozwiązania rządowe i budować ten kraj w tej formule są mięsem armatnim albo jeleniami. Wilkiem czyli tym kapitalistą nastawionym na wyzysk jest natomiast Państwo Polskie – co jest przykre. Dlaczego? Bo brudną robotę robią organizację za właściwie darmo a grubą kasę i cała promocję marki zbiera fundacja Stefana Batorego. Czyli jak to bywa w naszym chorym kapitalizmie jedni pracują i ponoszą całe ryzyko a drudzy spijają śmietankę bez ryzyka. Gratuluję fundacji Stefana Batorego doskonałego podejścia w chorej formule wyzysku. Czy nie powinniśmy Siebie bardziej szanować i układać politykę społeczną wg. wyrównanych szans, pomagać sobie nawzajem, dzielić się chlebem do syta a nie dawać okruszki organizacjom czy ludziom zaangażowanym i wierzącym w prawdziwe dobro wspólne?

Odpowiedź od Masz Głos, Masz Wybór
Dziękujemy za przesłaną opinię. Wasze zdanie i doświadczenia są dla nas ważne. Cały czas chcemy udoskonalać akcję Masz Głos.
Aby to było możliwe, potrzebujemy konkretnych informacji:
Jakiego wsparcia potrzebujecie?
Czy wsparcie jakie otrzymaliście nie było wystarczające? Dlaczego?
Czy przydałoby się więcej szkoleń, materiałów merytorycznych, ulotek, opracowań, broszur, chcielibyście aby koordynatorki lub koordynatorzy Was odwiedzali? Jak często? Czy potrzebujecie wsparcia innych uczestników akcji i częstszej wymiany doświadczeń?
Sensem akcji są Wasze działania i zmiany w Waszych miejscowościach. Środki finansowe oraz praca osób zaangażowanych w program służy wsparciu Waszych działań i promocji Waszych inicjatyw. Budżet akcji to wyjazdy koordynatorek i koordynatorów, porady ekspertek i ekspertów, druk materiałów informacyjnych takich jak broszury i ulotki, szkolenia, w tym wynajem sal, wyżywienie, noclegi oraz wynagrodzenia osób prowadzących warsztaty. Nasze wydatki i działania mają służyć Waszym interesom i potrzebom.
Napiszcie do nas, jakie są Wasze pomysły na akcję?

Pozdrawiamy,
Zespół Masz Głos, Masz Wybór